Sécher chape d'un plancher chauffant avec une chaudière électrique

De hydraulische vloerverwarming wordt steeds meer geprezen door de huisbewoners en is een ideale manier om de huizen te verwarmen. Het biedt beter thermisch comfort met een constante temperatuur door het hele huis, vereist weinig onderhoud en zorgt voor aanzienlijke ruimtebesparing. De installatie vereist echter eerst een collector (om de verwarmde vloer op de ketel aan te sluiten) en buizen, en vervolgens een vloeibare dekvloer te gieten. Deze moet vervolgens worden gedroogd voordat de vloer kan worden gelegd. Hoe verder te gaan ? Kunnen we opwarmen met een elektrische CV-ketel? Onze antwoorden.

Opwarmen vloerverwarming: de stappen

Het drogen van pleistermateriaal is een essentiële stap die aan het leggen van de vloerbedekking moet voorafgaan. Dit proces is verplicht omdat het wordt omkaderd door normen die het opwarmen van een dekvloer met verwarmde vloer vereisen en de verschillende stappen vermeldt om door te gaan. Als u deze stap niet correct uitvoert, kunnen uw dekvloer en vloer barsten. Dit is ook een gelegenheid om te controleren of uw kachel goed werkt.

Goed om te weten : zorg ervoor dat je kamer tijdens deze opwarmstap goed geventileerd is.

De temperatuurstijging kan pas 14 dagen na het gieten van de dekvloer plaatsvinden. Nadat deze tijd is verstreken, zijn hier de verschillende stappen om door te gaan met het opwarmen van de dekvloer:

  1. de eerste opwarming begint met een vloeistof met een temperatuur tussen 20 ° C en 25 ° C en moet gedurende 3 dagen worden gehandhaafd.
  2. Verhoog dagelijks de inlaattemperatuur van ongeveer 5 ° C tot de maximale bedrijfstemperatuur (meestal tussen 35 en 40 ° C).
  3. Zodra de maximale servicetemperatuur is bereikt, moet u deze 4 dagen handhaven.

Dit verwarmingsproces moet worden genoteerd op een document dat door uw verwarmingsbedrijf is verstrekt. Zodra de progressieve opwarming is voltooid, kunt u doorgaan met de installatie van uw vloerbedekking.

> Ook te lezen: wat is een verwarmde vloer? Hoe werkt het ?

Vereenvoudig het opwarmproces dankzij een elektrische CV-ketel

De geleidelijke opwarming tijdens het drogen van de dekvloer is een nauwgezet proces, dat de mogelijkheid vereist om de temperatuur nauwkeurig aan te passen. De elektrische CV-ketel is dus het ideale element om te drogen, dankzij een instelbare temperatuurthermostaat. Als u een controller / programmeur hebt, maakt dit het u nog eenvoudiger. Merk op dat sommige ketels ook een dekvloerprogramma hebben (aarzel niet om de handleiding van het product te raadplegen).

Wist u ? Als uw huis in aanbouw is en u nog geen functionerende elektrische CV-ketel hebt, is het mogelijk om tijdelijke draagbare ketels te huren, die zorgen voor een gecontroleerde droging van de dekvloer.