rendement d'une chaudière électrique

Elektriciteit heeft niet altijd een goede reputatie … En toch kiest u ervoor om uzelf te verwarmen met een elektrische CV-ketel als u dagelijks verwarmingscomfort wilt, terwijl u geld bespaart. Op de lange termijn is het ook de elektrische CV-ketel die het meest winstgevend is. Betwijfel je het? We zullen je alles uitleggen.

Bestrijding van vooroordelen

Elektriciteit heeft vaak een slechte reputatie: vervuilend, te duur … Argumenten die nergens op slaan omdat:

  • De prijzen van fossiele brandstoffen stijgen constant (gas, olie voor huishoudelijke brandstof …). De kosten van gas bijvoorbeeld zijn in sommige regio’s tussen 2003 en 2019 met 3 vermenigvuldigd. Het is ook even duur of zelfs duurder dan elektriciteit.
  • Het jaarlijkse onderhoud van producten zoals gas ketel, hout of olie is duur.
  • Elektriciteit kan zelf worden verbruikt: afhankelijk van uw huis, kunt u ervoor kiezen om uw elektriciteit geheel of gedeeltelijk zelf te produceren. Bovendien zijn er nu veel groene stroomcontracten om hernieuwbare energie te verbruiken en voor het milieu te zorgen.
  • Velen houden geen rekening met de isolatie van het huis: een slecht geïsoleerde woning zal noodzakelijkerwijs veel elektriciteit verbruiken, wat de hoge rekening verklaart. Dit is een van de redenen waarom we bij ThermoGroup het belang van isolatie van uw huis benadrukken: er bestaan ​​veel hulpmiddelen, aarzel niet om te informeren. Een goed geïsoleerd huis, en verwarmd door een elektrische CV-ketel, is de garantie voor een gezond en duurzaam systeem.

Efficiëntie van een ketel gedurende 10 jaar: elektriciteit bovenaan

Veel consumenten vergeten dat de prestaties van een ketel worden berekend op basis van verschillende criteria, namelijk de aankoopprijs, maar ook de exploitatiekosten. Laten we enkele voorbeelden nemen.

  1. De olieketel: het kost ongeveer 1 euro per liter en 14 cent per kW om te verwarmen. Voor een huis dat 10.000 kw verbruikt, is het ongeveer 1 400 € / jaar verwarming. Hieraan moeten het onderhoud van de ketel (150/200 €) en de aanschafkosten van de ketel van 5.000 tot 10.000 € worden toegevoegd.
  2. De gas ketel: gemiddeld ongeveer 12 cent per kW (iets lager dan stookolie), brengt de gas ketel ook soortgelijke onderhouds- en aanschafkosten met zich mee (ongeveer 6.000 euro voor het product).
  3. De warmtepomp: hoewel hij half zoveel elektriciteit verbruikt, kan de warmtepomp een oneconomische keuze blijken als de kosten in verband met de werking ervan worden bekeken. Beginnend met het jaarlijkse onderhoud (200 €), de onderhouds- en reparatiekosten (100 €), de elektriciteitskosten om het apparaat te bedienen … In totaal vereisen alleen de onderhoudskosten minimaal 400 € per jaar.

In tegenstelling tot andere verwarmingsoplossingen is de elektrische CV-ketel een van de minst dure om te kopen (van 649 tot 945 € voor de Mini Europe-ketel), voor een opbrengst van bijna 100%. Het vereist geen onderhoud en kan eenvoudig worden geïnstalleerd of gewijzigd. Op de lange termijn is de elektrische CV-ketel het apparaat met de beste efficiëntie. Dit is de reden waarom veel mensen terugkeren naar de elektrische CV-ketel : naast het maken van de gemakkelijkste keuze, maken ze de keuze voor een verwarmingssysteem in de loop van de tijd rendabel en dat brengt een aanzienlijk verwarmingscomfort met zich mee.