De elektrische CV-ketel produceert warmte door water te verwarmen, dit gebeurt met behulp van elektriciteit. Met dit type verwarming circuleert het water in een gesloten circuit zonder de uitstoot van CO2 of gas, allemaal met een snelle temperatuurstijging. Terwijl de elektrische CV-ketel werkte, konden sommige gebruikers zien dat hun stroom uitschakelde. In welke gevallen kan een elektrische CV-ketel de stroom onderbreken?

Elektrische installatie niet krachtig genoeg

Als het koud is, draait de ketel op volle snelheid. Een elektrische installatie die defect of niet krachtig genoeg is om deze snelle toename van hitte aan te kunnen, kan storingen veroorzaken.

Het is vooral belangrijk om te controleren of uw elektrische ketel goed is aangesloten op een lijn die alleen is bedoeld en wordt beschermd door een voldoende krachtige differentiële stroomonderbreker, dus het kan de enige zijn die de stekker of de stroomtoevoer gebruikt. en vermijd zo overbelasting.

Als uw elektriciteitsmeter niet krachtig genoeg is, kan het nuttig zijn om uw elektriciteitsleverancier te vragen het vermogen van uw meter te vergroten.

Andere oorzaken die deze storing verklaren

Een kortsluiting kan ook de oorzaak van de storing zijn. Het is daarom essentieel om het hele elektrische circuit te controleren om te bepalen waar de fout vandaan komt. Start hiervoor uw ketel met een essentieel element losgekoppeld om te zien of de meter verstoort. En doe dit totdat je ontdekt wat de zekering doet uitvallen.

Een isolatiefout van een draad kan ook de oorzaak van de storing zijn.

Denk er ten slotte ook aan om de weerstandstoestand van uw ketel te regelen .

In alle gevallen, als u dit soort storing tegenkomt, is het beter om een ​​professional te bellen voor de reparatie.