Om het comfort van de bewoners te garanderen is het in een moderne woning een verstandige keuze om een elektrische cv-ketel te installeren. Nu verschillende ontwerpen, modellen en voedingssystemen beschikbaar zijn gekomen, moet de keuze voor dit apparaat niet willekeurig worden gemaakt, sommige criteria moeten worden overwogen, welke?

De verschillende modellen van elektrische ketels

In slechts een paar jaar heeft de technologie van elektrische ketels gestage vooruitgang geboekt. Dit betreft alle aspecten van dit apparaat, inclusief ontwerp en uitvoerbaarheid. Daarom moet de elektrische ketel een plaats naar keuze kunnen innemen als u van plan bent uw huidige ketel te vervangen.

Merk op dat de meest populaire elektrische ketels zijn aan de wand gemonteerde elektrische ketels. Zoals de naam al doet vermoeden, kan het gemakkelijk aan de muur hangen in elk vertrek van het huis. Op deze manier neemt het niet teveel ruimte in beslag.

Er zijn ook staande ketels beschikbaar, groter (maar niet krachtiger), en dat deze twee soorten elektrische ketels geleverd worden ​​mét of zónder geïntegreerde warmwatertank (ook wel cumulus genoemd).

Verwarmingsvermogen

Ten eerste, waar is de ketel voor? Om warmte te genereren voor de warmwatertank, radiatoren of vloerverwarming. Over het algemeen moet het vermogen van deze apparatuur 9 tot 12 kW zijn voor een oppervlakte tot 100 m² (verwarming en sanitair warm water). Daarna is het beter om over te schakelen naar een elektrische cv-ketel van 15 tot 24 kW.

Het is ook belangrijk om rekening te houden met de buitentemperatuur en het energieverlies door de kwaliteit van de isolatie. Het kan zijn dat u verdwaalt tussen deze verschillende gegevens, daarom wordt altijd de hulp van een expert gevraagd om ervoor te zorgen dat u een goede aankoop doet.

Efficiëntie en stroomverbruik: belangrijkste criteria

De opbrengst

De verwarmingscapaciteit van een elektrische ketel is afhankelijk van de efficiëntie, wat de verhouding is tussen de verbruikte energie en de geproduceerde energie. In theorie kan het rendement van een elektrische cv-ketel tot 100% stijgen omdat er geen warmteverlies is in tegenstelling tot verbrandingsketels (gas, hout …).

In dit opzicht biedt onze MINI EUROPE-ketel de beste prestaties op de markt, ongeveer 95%.

Stroomverbruik

Met de elektrische cv-ketel hoeft u geen brandstof te betalen in tegenstelling tot de houtketel, gas of brandstof. U vindt uw kosten echter wel op uw elektriciteitsrekening. De laatste jaren is er flinke vooruitgang geboekt bij de nieuwste modellen van elektrische ketels, waarmee u tot 15% elektriciteitsbesparingen kunt realiseren in vergelijking met traditionele modellen.