Iedereen wil zich thuis warm voelen. Het is essentieel dat de temperatuur in elke kamer goed is voor de gezondheid en het welzijn, maar ook om vocht weg te houden. Het kan echter moeilijk zijn om te weten waar u moet beginnen om de beste kamertemperatuur te bepalen. En het is niet eenvoudig om uw huis op een aangename temperatuur te houden tijdens gevarieerde en soms onvoorspelbare seizoenen.

De ideale kamertemperatuur voor een woning

Statistieken zijn een uitstekend uitgangspunt voor het bepalen van de beste kamertemperatuur voor uw woning.

  • De gemiddelde binnentemperatuur is 18 ° C ;
  • Een Britse studie suggereert dat de meeste mensen de ideale temperatuur 21 ° C vinden.

Wat betreft de gezondheid en het welzijn van de mens adviseert de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) ons:

  • De aanbevolen minimumtemperatuur is 18 ° C ;
  • De optimale omgevingstemperatuur ligt tussen 18 ° C en 21 ° C ;
  • Minimumtemperaturen van 20 ° C of 21 ° C kunnen voor ouderen en zieken vereist zijn;
  • Temperaturen lager dan 18 ° C of hoger dan 24 ° C kunnen een gezondheidsrisico vormen.

Factoren die de temperatuurkeuze beïnvloeden:

Sommige factoren kunnen de ideale temperatuur in uw kamer beïnvloeden. Het heeft geen zin om uw thermostaat aan te passen aan de aanbevelingen van iemand anders als u zich niet op uw gemak voelt. Een andere factor om te overwegen is de slaapkamer. Het is zo raadzaam om verschillende kamers op verschillende temperaturen te houden, als volgt:

  • 21 ° C in woonkamers, eetkamers en badkamers;
  • 20 ° C in keukens;
  • 18 ° C in slaapkamers, gangen en kleedkamers.

De verschillende temperaturen weerspiegelen inderdaad de verschillende manieren waarop u de kamers van uw huis gebruikt. De warmste temperatuur wordt aanbevolen in gebieden waar u het grootste deel van uw tijd doorbrengt. De keuken kan kouder zijn omdat deze tijdens het koken extra warmte krijgt. Het is niet nodig om onderbenutte gebieden zoals de gang warm te houden en een lagere temperatuur is beter voor meer recuperatieve slaap.

Welke temperatuur voor een pasgeborene?

De meeste experts raden aan om uw huis op een temperatuur tussen 18 en 22 ° C te houden voor pasgeborenen. Dit kan vereisen dat het huis in de winter wordt verwarmd en in de zomer wordt gekoeld terwijl de baby op kamertemperatuur wordt gekleed.

Inderdaad, baby’s reguleren de temperatuur van hun lichaam door het hoofd. Het belangrijkste is dat ze op hun rug in slaap vallen. Slaapzakken zijn een geweldige optie, met extra lagen naast de baby gelegd indien nodig.