Een verwarmingsnetwerk (radiatoren en / of vloerverwarming) moet alle veiligheids elementen bevatten voor de juiste werking

  1. Circulator  : maakt de circulatie van water in het netwerk mogelijk. De impuls in waterhoogte moet zorgen voor een homogene circulatie om het vermogen van de ketel goed te verdelen(alleen bij de MINI EUROPE PLUS-ketel inbegrepen)
  2. Expansievat  : Om te worden aangepast aan de grootte van het verwarmingsnetwerk, is het een ” must have ” om de expansie van water mogelijk te maken als gevolg van het temperatuurverschil tussen koud en warm (meestal 8 tot 12 liter bij lage temperatuur, kan meer zijn bij hoge temperatuur). Als uw oude ketel een expansievat bevatte, kunt u dezelfde capaciteit terugnemen als deze.
  3. Gemotoriseerde en zelfregelende driewegklep  : maakt de herverdeling van de benodigde warmte voor de radiatoren naar de vloerverwarming bij lage temperatuur mogelijk. Een veiligheidsthermostaat gekoppeld aan de 3-wegklep moet worden geïnstalleerd om de vloerverwarming te beschermen tegen een abnormale hoge temperatuurinlaat in zijn netwerk
  4. Slibpot  : zorgt voor het verwijderen van bacteriegroei (aanbevolen om vroegtijdige slijtage van het verwarmingssysteem te voorkomen elementen na verloop van tijd)
  5. Schermfilter : zorgt voor het terugwinnen van de onzuiverheden in een verwarmingsnetwerk (aanbevolen om vroegtijdige slijtage van de elementen van het verwarmingssysteem na verloop van tijd te voorkomen)
  6. Veiligheidsgroep  : manometer + automatische ontluchter + 3 bar overdrukventiel ( alleen inbegrepen in de MINI EUROPE PLUS-ketel)

In het geval dat de hoge temperatuur radiatoren en de lage temperatuur verwarmingsvloer zijn gekoppeld, moet de ketel hoge temperatuur naar het verwarmingscircuit sturen.