Wanneer u een radiator voor uw elektrische CV-ketel (of gas of olie) kiest, beïnvloedt de samenstelling de snelheid van verwarmen en koelen. Weten welk het beste materiaal is voor een radiator is een veel voorkomende vraag en hoewel aluminium technisch gezien het beste is, is het over het algemeen ook duurder dan andere materialen, maar je krijgt dat geld op een gegeven moment terug. Hier is een samenvatting van elk radiatormateriaal dat in de markt wordt aangeboden.

Wat is het beste radiatormateriaal?

Gietijzeren radiatoren

Gietijzeren radiatoren waren populair vóór moderne isolatie omdat het lang duurt om op te warmen of af te koelen. Maar als je van de look houdt, merk dan op dat er replica’s van roestvrij staal zijn die perfect oude gietijzeren modellen imiteren.

Zacht stalen radiatoren

Zacht stalen radiatoren komen veel voor en zijn niet duur. U vindt veel modellen tegen aantrekkelijke prijzen en een groot assortiment geverfde kleuren.

Roestvrij stalen radiatoren

Roestvrij stalen kachels roesten niet en blijven lang heet nadat de kachel is uitgeschakeld. Terwijl sommigen dit als een voordeel beschouwen om wat te besparen, denken anderen dat het moeilijker is om de temperatuur constant te houden. Alle roestvrij staal zijn echter niet gelijkwaardig, dus koop ze bij een goede fabrikant. Het is een verstandige keuze, maar de prijzen weerspiegelen vaak de kwaliteit.

Aluminium radiatoren

Aluminium is een zeer reactieve supergeleider. Met andere woorden, zodra je het aanzet, begint het meteen je huis te verwarmen. Bovendien koelt het onmiddellijk af, wat het gemakkelijker maakt om de ideale temperatuur te verkrijgen. Deze kachels zijn ook licht van gewicht en eenvoudig te installeren, maar hun prijs kan hoger zijn.