Het is belangrijk om het juiste vermogen van de elektrische CV-ketel te selecteren op basis van de warmteverliezen en uw verwarmingsbehoeften thuis.

Schatting van te verwarmen oppervlakken in m2

De berekening van de verwarmingsbehoeften vereist een analyse van vele elementen, waaronder: het bouwvolume, het warmteoverdrachtoppervlak dat de gebouwemitters moeten geven, de warmteverliezen door de muren, ramen en het dak van het gebouw ; Ventilatiesysteem – kamerventilatie; Capaciteit van accumulatie van warmte door het gebouw. De kennis van deze gegevens maakt het mogelijk om de warmteverliezen te bepalen en het vermogen van de ketel aan te passen. In het geval van nieuwe woningen moeten deze verliezen in het project worden beschreven. In oudere huizen kunnen we echter verschillende formules voor het schatten van behoeften gebruiken.

De ketels tot 12 kW zijn compatibel monofase en drie fasen. Net als de driefasige vermogens van 15 kW worden ze meestal in huizen of appartementen gebruikt.  Het vermogen 18 kW en 24 kW driefasig is eerder bedoeld voor grote huizen, gebouwen of gemeenschappen.

Vereenvoudigde installatie voor alle toepassingen

Het is mogelijk om het bestaande verwarmingssysteem te behouden en een multi-energienetwerk te creëren door de ketel toe te voegen. Indien nodig kunnen ze parallel worden aangesloten via een buffertank.

Zijn aansluiting vergemakkelijkt de vervanging van een oude wandketel, stookolie, propaan, aardgas, hout of in het nieuwe gebouw volgens de normen BBC zoals RT2015  (RT2012 vereenvoudigd) of RT2020.

 

Gebruik deze grafiek om u te begeleiden vermogenskeuze. *

  • Waarden in m²
  • BT: lage temperatuur 35 ° C / 40 ° C door vloerverwarming, radiatoren. De verwarmingscapaciteit is hoger bij vloerverwarming dankzij de accumulatie van warmte in de plaat.
  • HT: hoge temperatuur 65 ° C / 70 ° C radiatoren, plinten
  • Voor een standaard plafondhoogte van 2,5 meter

* Niet-contractuele indicatieve tabel die kan verschillen afhankelijk van de echte isolatie, de goede werking van de warmteafgevers en de algemene staat van de verwarmingssysteem. Thermo Group kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de door de klant geselecteerde stroom.