remplacer chaudiere fioul par chaudiere electrique

Fluctuerende energieprijzen, vervuilende installatie en veel onderhoud … De olieketel trekt nu steeds minder huishoudens aan, ten gunste van elektriciteit. Wat zijn de redenen om de olieketel te vervangen door een elektrische ketel ? Hoe je dat doet ?

Waarom de olie ketel vervangen door een elektrische CV-ketel?

Als u een verouderde olieketel hebt, is het misschien tijd om deze te vervangen door een efficiëntere elektrische ketel. Er zijn verschillende redenen om deze keuze te maken:

  • De elektrische CV-ketel heeft geen onderhoud nodig

Als de olieverwarming de installatie en het onderhoud van de tank vereist, en niet te vergeten het transport en de levering van brandstof aan het huis, is de elektrische verwarming niet onderworpen aan enige onderhoudsverplichting  en elektriciteit is een lokale bron en voor iedereen toegankelijk.

  • Kies een nieuw generatieproduct om energie te besparen

De verouderende olieketels zijn zeer energie-intensief en helpen niet om een ​​verwarmingssysteem te bieden om geld te besparen. Als uw ketel oud is, is de keuze voor een nieuwere op de lange termijn voordelig: u zult inderdaad een krachtige en duurzame ketel hebben, die minder energie verbruikt dan uw oude apparaat.

  • Een gezond en ecologisch product hebben

In tegenstelling tot olie is elektrische verwarming niet vervuilend en heeft geen verbranding, geen CO2 en CO. Bovendien biedt elektriciteit de mogelijkheid om apparatuur voor het opwekken van duurzame energie, zoals fotovoltaïsche zonnepanelen, te installeren.

  • De eenvoudigste keuze

In tegenstelling tot elektriciteit is huishoudelijke brandstof een brandstof die opslagruimte vereist en tijdig moet worden besteld. Bovendien is de prijs onderhevig aan grote variaties van de ene periode tot de andere (productie van OPEC-landen, olieprijs, internationale situatie, enz.) En moet daarom regelmatig worden gecontroleerd. Met elektrische energie betaalt u alleen voor wat u verbruikt en zijn de kosten niet onderhevig aan grote variaties.

Vervang uw olieketel door een elektrische ketel: wat u moet weten

Uw oude olieketel vervangen door een krachtige elektrische ketel is een verstandige keuze voor uw huis en zal u helpen om uw verwarmingssysteem te verbeteren en op de lange termijn geld te besparen.

Goed om te weten : om de verwarming in uw huis te optimaliseren, aarzel niet om isolatiewerk te plannen. Zolders (die tot 30% van warmteverliezen kunnen vertegenwoordigen), dak, vloer, ramen … Veel elementen die aanzienlijk warmteverlies kunnen veroorzaken. Als u geïnteresseerd bent in deze werken, nodigen wij u uit om informatie te krijgen over de manieren om uw project te helpen financieren.

De te volgen stappen

De elektrische CV-ketel kan eenvoudig worden geïnstalleerd en vereist alleen de hydraulische aansluiting van het bestaande verwarmingssysteem en de elektrische aansluiting in overeenstemming met de verplichte landelijke norm. Als u niet zeker bent en uw ketel liever door een expert laat installeren, aarzel dan niet om een ​​gekwalificeerde professional in te schakelen. In het bijzonder is het noodzakelijk om te plannen:

  • de verwijdering van uw huidige ketel en uw olietank: deze moet worden ontgast;
  • de aankoop van een elektrische CV-ketel.

Welke kosten?

De installatie van een elektrische CV-ketel is heel eenvoudig en snel. De kosten van de aanschaf van een kwaliteitsproduct, zelfs als het een kleine initiële investering vereist, blijven echter goedkoop in vergelijking met andere vormen van verwarming. De Mini Europe-ketel is toegankelijk vanaf 649 € (tot 945 €), waardoor het een van de goedkoopste oplossingen op de markt is met een rendement van bijna 100%. Het heeft een thermostaat voor het regelen van de waterverwarmingstemperatuur. Er is ook een tweedraads aansluitblok dat plaats biedt aan een ander besturingssysteem (kamerthermostaat).

Investeer gerust in een kamerthermostaat voor uw elektrische CV-ketel. Hiermee kunt u de temperatuur in uw huis regelen en de verwarming programmeren volgens uw behoeften. Dat betekent dus een aanzienlijke energiebesparing. Om u te helpen, is er meestal hulp om uw verwarmingsregelapparatuur te financieren. Aarzel niet om te informeren naar de mogelijke hulp en de voorwaarden om ervan te profiteren.

Het advies van ThermoGroup

Als het vervangen van uw oude CV-ketel kosten met zich meebrengt, kan dit worden geminimaliseerd door uw huidige olieketel en opslagtank door te verkopen (indien vervangen). Inderdaad, deze apparatuur heeft een bepaalde waarde (die varieert volgens hun kenmerken) en kan kopers vinden op doorverkoopsites.

De vervanging van een huishoudelijke brandstofketel door een elektrische CV-ketel is eenvoudig en snel. Aarzel niet om als u twijfels hebt of een gratis offerte wilt ontvangen contact met ons op te nemen. Onze experts staan ​​altijd klaar om u te helpen bij uw project