Bent u bezig met verhuizen en twijfelt u over uw verwarmingsmethode? Dit is volkomen normaal. Tussen gas, hout en elektriciteit heeft u de zware verantwoordelijkheid om de beslissende keuze te maken.

Verwacht geen wonderoplossing: elk type verwarming heeft zijn voordelen. Maar sinds enkele jaren heeft de elektrische CV-ketel terrein gewonnen en geleidelijk de traditionele gasverwarming ingehaald.

Waarom zou ik kiezen voor een elektrische kachel? Het antwoord in 4 punten.

Voordeel # 1: Aantrekkelijke aankoopprijs

Reken op gemiddeld 1.000 € voor een nieuwe elektrische CV-ketel. In dit opzicht zijn we er trots op de goedkoopste hoogwaardige elektrische CV-ketel op de markt te bieden voor € 649 ! Klik hier om meer te leren.

Merk ook op dat, dankzij een aantal daluren / piekurencontracten, de prijs per kWh ’s nachts lager moet zijn dan de prijs die gedurende de dag is geregistreerd, voor nog meer besparingen.

Voordeel # 2: Eenvoudige installatie

In tegenstelling tot een gasketel vereist een elektrisch verwarmingssysteem vrijwel geen installatiewerk. Het is eenvoudig: u kunt het aan een muur bevestigen of op uw vloer installeren (meer info op staande en wandketels).

Zeer snel en eenvoudig te installeren, sluit de ketel gewoon aan op een voeding en het is klaar! Geen behoefte aan een rookafvoersysteem.

En dankzij de elektrische structuur is voor het installeren van een dergelijke ketel geen opslagtank nodig.

Voordeel # 3: Een onmiskenbare opbrengst

In tegenstelling tot gasketels heeft een elektrisch product het duidelijke voordeel dat het geen energie verliest tijdens de warmteproductie. Zie hier de vergelijking van ketels met de beste efficiëntie.

Het is mogelijk om de prestaties (of de opbrengst) van een verwarmingstoestel te evalueren door de hoeveelheid gebruikte elektriciteit te vergelijken met de hoeveelheid geproduceerde warmte. Deze verhouding maakt het mogelijk om een ​​precies idee te hebben van verlies tussen de geproduceerde energie en de verbruikte energie.

Het is een opbrengst van bijna 100% die met trots sommige elektrische ketels zoals MINI EUROPE met 95% toont, waardoor ze op dit moment de meest efficiënte kachels zijn.

Voordeel # 4: Geen geur of CO2-uitstoot

Door een elektrische ketel te kiezen, beschermt u uw gezin tegen het risico van koolmonoxidevergiftiging. 100% elektrisch, de ketel verbruikt geen gas.

Evenzo in termen van comfort, stoot de elektrische verwarming geen onaangename geuren uit.

Samenvattend

De elektrische CV-ketel is:

  • Zuinig : ze bieden een aanzienlijke besparing vanwege de lage aanschaf- en installatiekosten in vergelijking met een stookolie-ketel of een propaanbutaanoplossing. «MINI EUROPE» is de elektrische CV-ketel tegen de beste prijs op de markt en met de beste efficiëntie (95%).
  • Innovatief : het systeem behoudt een hoog rendement dankzij de goede isolatie van zijn componenten en zijn vermogen, ongeacht de buitentemperatuur.
  • Eenvoudig : jaarlijks onderhoud is niet verplicht, betrouwbaarheid is gegarandeerd en probleemoplossing is uiterst eenvoudig. Merk op dat er geen vegen nodig is.
  • Ergonomisch  : esthetiek, ze zijn ook een van de meest compacte systemen die er zijn (vooral voor de wandketel). De kleine afmetingen vergemakkelijken de installatie.
  • Discreet  : het geluid is zwak, er komt geen gas vrij, er komt geen CO2 vrij omdat er geen · verbranding is.