Er zijn verschillende oplossingen om uw huis te verwarmen. Sommige zijn meer aangepast dan andere volgens verschillende criteria. De elektrische ketel blijft een van de beste oplossingen. Zoals de naam al doet vermoeden, is het een verwarmingssysteem dat elektriciteit gebruikt als energiebron. Er bestaan ​​verschillende soorten elektrische ketels, waaronder de modulerende elektrische ketel. Wat is het eigenlijk?

Wat is een modulerende elektrische ketel?

Een modulerende elektrische ketel is een elektrische ketel met zelfregulerend vermogen. Net als een traditionele ketel kan deze worden aangesloten op een netwerk van radiatoren, vloerverwarmingen een warmwatersysteem . Dit type installatie maakt het mogelijk om de temperatuur van een behuizing te moduleren door vooraf het minimale en maximale verwarmingsvermogen in te stellen.

De ketel moduleert automatisch de temperatuur die het produceert om de kamers van een huis te verwarmen om het oververbruik te beperken en zich aan te passen aan de voorkeuren van de gebruiker. In staat zijn om het vermogen aan te passen aan de strenge woningbehoeften door een eenvoudige instelling bevordert comfort en geldbesparingen.

Waarom een ​​modulerende elektrische ketel installeren?

Het installeren van een modulerende elektrische ketel heeft verschillende voordelen. In eerste instantie het beheersen van het verbruik van uw huis om geld te besparen op uw elektriciteitsrekening. Er is inderdaad geen overconsumptie omdat de temperatuur nooit een bepaalde limiet overschrijdt die door de gebruiker is ingesteld.

De door de ketel afgegeven warmte wordt vervolgens zorgvuldig geregeld. De modulerende elektrische ketel is ook synoniem voor meer comfort voor de gebruiker die alleen zijn voorkeuren hoeft in te stellen via de bedieningsconsole.

Het systeem werkt autonoom, met als bijkomend voordeel dat het zijn levensduur en betrouwbaarheid verlengt, omdat deze controle van de juiste kracht materialen bespaart en slijtage van componenten beperkt.

Een modulerende elektrische ketel is daarom een ​​oplossing met een hoge toegevoegde waarde die veel voordelen heeft ten opzichte van een traditionele ketel. Merk op dat de MINI EUROPE- ketel 3 niveaus van minimum- en maximumtemperatuur voorinstellingen heeft zodat u van dezelfde voordelen kunt genieten. Alle soorten thermostaten kunnen worden geïnstalleerd om uw ketel te regelen. De thermostaat is verbonden met het klemmenblok in de ketel.